Schoolspullen in Sri-Lanka

CSR-initiatief in 2024

Ons eerste CSR-initiatief voerden we uit in Sri Lanka aangezien veel van onze medewerkers daar vandaan komen of er werken. Onze collega’s Piumi Ranawansha, Amila Fernando en Ravi de Silva (alle drie afkomstig uit Sri Lanka) namen dit jaar het voortouw om het initiatief van de grond te krijgen. Piumi werkt vanuit de regio Kandy in Sri Lanka en voert alle taken daar uit. Amila en Ravi zorgen vanuit Nederland dat het project daar de aandacht krijgt die het verdient.

Zorgeloos naar school

Sri Lanka is een land in ontwikkeling dat de afgelopen jaren flink geleden heeft onder covid en slecht bestuur. Daardoor missen sommige kinderen nu de middelen om hun middelbare school af te ronden. Rugzakken, boeken, schriften, pennen en een paar schoenen. Niet ieder schoolgaand kind in Kandy, Sri Lanka kan deze spullen aanschaffen. Daarom delen Piumi, Amila en Ravi namens 12Guide op 3 augustus 2024 deze spullen uit aan 130 leerlingen van 40 scholen in het Kandy-district.

Deze 130 leerlingen selecteerden Piumi, Amila en Ravi samen met de plaatselijke Child Rights Promotion Officer. Leerlingen van 14 tot en met 16 jaar die potentieel hebben. En die anders misschien hun opleiding niet afmaken, omdat ze het niet kunnen betalen. Deze leerlingen hoeven zich het komend jaar geen zorgen te maken over hun schoolspullen. Amila: “Je geeft niet een vis, maar een hengel. Dat is de boodschap die we de kinderen mee willen geven. Je hebt de spullen, nu is het aan jou om jouw eigen toekomst vorm te geven.”

Wil jij ook iets bijdragen?

Ben jij net zo gedreven als Piumi, Amila en Ravi? Wil jij net als onze collega’s echt iets bijdragen? Ontdek dan onze vacatures. Wie weet spreken we je binnenkort!